05 nov
Hé toekomst, hoe kan ik je helpen?

Bas Haring in 'Mijn verhaal, jouw vragen'

20:00 uur - AMERSFOORT
image

Laat je inspireren door filosoof Bas Haring. Formuleer met de andere deelnemers vragen die je altijd al had willen stellen. Of waarvan je niet wist dat je ze had. Aan de hand van deze vragen interviewen we de spreker.

Van 20.00 - 22.00 uur

Duurzaam en klimaatverandering zijn dé thema's van dit moment. Als we doorgaan zoals we nu doen, dan krijgen de generaties die nog komen het lastig. Wij hebben de verantwoordelijkheid daar wat aan te doen. Toch? Wij zijn het immers die de toekomstige ellende veroorzaken.

Maar waar komt die verantwoordelijkheid precies vandaan? Die toekomstige generaties bestaan nog niet en we weten helemaal niet wat ze zullen vinden. En als we moeten kiezen tussen het helpen van mensen die in toekomst zullen leven, of mensen die nu al leven maar elders, is het dan wel zo vanzelfsprekend om voor de toekomst te kiezen? Lastig …

Bas Haring is filosoof, informaticus en tv-presentator. Als zelfbenoemd volksfilosoof probeert hij wetenschap en filosofie toegankelijk te maken voor iedereen. Daarnaast schrijft hij boeken en is hij hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden.

PRAKTISCHE ZAKEN
• Inclusief: een drankje tijdens de pauze
• Overige drankjes zijn voor eigen rekening

Dit event is helaas geannuleerd i.v.m. coronamaatregelen. Deelnemers krijgen telefonisch of per mail bericht.

Wanneer?

5 november 2020

Wat kost het?

€ 12,50

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

Stuur een e-mail met je contactgegevens naar info@iederal.nl.

Waar?

De Observant

Stadhuisplein 7, AMERSFOORT
Route plannen

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events voor zingeving en evenskunst


Ieder mens, in elke situatie maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.