14 apr
Ontdek de dichter in jezelf

Poëzieworkshop door Jesse Laport

20:00 uur - Online
image

Voor taalminnaars, dichters en schrijvers in de dop. Stap in de wereld van poëzie, leer de kneepjes van het vak en schrijf je eigen gedicht. Stadsdichter Jesse Laport leert je in twee Zoombijeenkomsten hoe het moet! Inclusief persoonlijke feedback op je eigen gedicht. Praktisch en toegankelijk.

14 en 28 april
20.00 – 21.30 uur

Het thema is: verandering.

Eigenlijk is het de enige constante in ons leven: verandering. Nu misschien wel meer dan ooit. We staan aan de voet van de lente, aan de voet van een omslag. En de tijd lijkt sneller te gaan dan ooit. De wereld om ons heen gaat in een sneltreinvaart aan ons voorbij of met ons mee, en we moeten oppassen dat we niet struikelen. Maar wat zie je eigenlijk als je van dichtbij kijkt? Hoe ziet de kleine, trage verandering eruit? Wat doet dat met ons? En hoe leg je dat ritmisch vast in woorden?

Tijdens de eerste bijeenkomst geeft Jesse Laport je tips, technieken, trucs en voorbeelden. Welke methodes kun je gebruiken om een gedicht te schrijven? Welke kapstok? Op een toegankelijke manier leer je hoe je van je gedachten en je ervaringen een ritmisch geheel kan maken. De opdrachten zijn eenvoudig en laagdrempelig. Iedereen kan meedoen. Na de eerste bijeenkomst schrijf je je eigen gedicht. Vervolgens krijg je persoonlijk feedback van Jesse.

In de tweede en laatste sessie bespreek je onder leiding van Jesse jouw schrijfproces. En wie weet draag je zelfs je gedicht voor.

Wie is Jesse Laport?
Jesse Laport (1991), is schrijver, dichter, performer. In 2012 werd hij benoemd tot Stadsdichter van Arnhem. Volgens de provincie is hij zelfs Dichter des Gelderlands. Met zijn werk stond hij onder meer op Lowlands, voor het Koninghuis, en in verschillende schouwburgen. Jesse studeerde Docent Theater en Creative Writing aan Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, Arnhem.

Planning
• 14 april: 1e online sessie (20.00-21.30 uur) Houd pen en papier of een computer bij de hand om schrijfopdrachten te doen.
• 19 april: stuur je gedicht naar Jesse Laport.
• 22 april: je ontvangt feedback van Jesse
• 22 – 28 april: herschrijf je gedicht aan de hand van de feedback.
• 28 april: 2e online sessie (20.00-21.30 uur). Vertel over jouw schrijfproces en draag je gedicht voor.

Praktische zaken
• Groepsgrootte 5 – 15 personen
• Vanaf drie dagen voor aanvang van de sessie ontvang je van ons de link voor de Zoombijeenkomst

Deze poëzieworkshop is verdeeld over 2 avonden.

Wanneer?

14 april en 28 april

Wat kost het?

€ 39,-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

Stuur een e-mail met je contactgegevens naar info@iederal.nl.