On line
Positief samenleven - thema 4

Doe een opdrachtje en verbind je met het leven

ontdekkingsreeks thuis (4/5)
image

In verbinding zijn met jezelf. Met anderen. Met de wereld. Samenleven én jezelf blijven. Hoe doe je dat? Positief samenleven is een ontdekkingstocht die leidt tot nieuwe, bewuste keuzes. Over hoe je wilt leven en wat je wilt bijdragen aan de wereld.

Doe mee met onze online opdrachten!

THEMA 4: JE VERBINDEN MET HET LEVEN


In je leven gebeurt van alles. Mooie en moeilijke dingen. Het helpt als je beseft dat dat onvermijdelijk is. De Belgische psychiater Dirk De Wachter zegt dat we de kunst van het ongelukkig zijn een beetje verleren, omdat we de rauwe kanten van het leven willen wegdrukken, willen verzwijgen. En dat is ongezond. Je verbinden met het leven betekent je verbinden met alles wat er is.

Opdracht 4: ik baal

Hoe ga jij om met de rauwe kanten van het leven? Zet ze eens volop in de schijnwerpers. Maak een baal-poster waarop je laat zien waar je nu enorm mee zit. Teken, knip-en-plak, schrijf. Met wie zou jij je poster willen bespreken? Wees dapper en doe het! Want delen helpt.

« Naar thema 3 Naar thema 5 »

Verbonden blijven?

Vul je gegevens hieronder in en wij houden je via de nieuwsbrief op de hoogte van onze events.

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst

Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.