04 jun

Leven met verlies

Ontdek wat jou verder helpt - Workshopreeks van 4 bijeenkomsten

19:30 uur - Den Haag

Geannuleerd

Leven met verlies
Gaat rouw voorbij? Word je ooit weer gelukkig? Hoe ga je verder na het verlies van een dierbare? Doe mee met de 4-delige ontdekkingsreeks Leven met verlies. Je krijgt inzicht in hoe jij rouwt en wat jou daarbij helpt en niet helpt. Je leert je verdriet erkennen en je voedt je vertrouwen dat het leed op den duur zachter wordt.
 
Van 19.30 – 21.30 uur.
 
We gaan met verschillende opdrachten en werkvormen aan de slag. Soms individueel, soms in twee- of drietallen en soms met de hele groep (maximaal 10 personen). Je gaat met gelijkgestemden in gesprek, reflecteert samen en leert van elkaar. Want hoewel het leven een persoonlijke zoektocht is, kunnen we elkaar als levensontdekkers inspireren en bemoedigen. Meld je aan! We ontmoeten je graag.
 
PROGRAMMA
 
4 juni – Vertellen over de overledene en het overlijden
18 juni – Jouw verhaal als nabestaande, praten over de pijn
2 juli – Wat helpt en niet helpt
9 juli – Verdergaan
 
DE BEGELEIDERS
 
Ineke Majoor werkt sinds 2004 met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze mensen leren haar veel: over hoe kwetsbaar het leven is, en wat het betekent om te moeten aanpassen en loslaten. Rouwen kan gaan om het verlies van een geliefde. Het kan ook gaan om het verlies van je gezonde bestaan. Rouw is er omdat je moet missen. Een persoon, maar ook een toekomst die er niet zal zijn zoals je hoopte dat die er zou zijn. “Ik merk vaak hoe helend het werkt wanneer er ruimte en aandacht is om te mogen praten, vooral met anderen die ook gevoelens van rouw ervaren. En om er te mogen zijn met wat er is. Om elkaar te mogen horen, om elkaar te mogen zien. Niet alleen in hoe we ons sterk houden, maar ook in hoe gebroken we zijn.”
 
Lies Hilboesen heeft aardig wat levenservaring en een open mind. Lies: “Vroeg of laat krijgen we allemaal met verlies te maken, in welke vorm dan ook. Wat is het goed om hier dan in een veilige sfeer over te praten met ‘lotgenoten’. Om te durven delen wat rouw voor jou betekent én om te horen hoe anderen daarmee omgaan. Aan de hand van een met aandacht vormgegeven kader wil ik graag naast je staan en je begeleiden.”
 
PRAKTISCHE ZAKEN
Je ontvangt een werkboek met opdrachten
 
WAT VINDEN ANDEREN?
 

iederal-4-sterren.svg4/5 

Het was fijn om mijn verlieservaringen met anderen te delen en ook om hun verlieservaringen te horen: fijn om juist met mensen, die ik niet eerder kende maar die wel een vergelijkbaar verlies kennen, ervaringen te delen.

- Daphne

Wanneer?

4 juni 2024

Wat kost het?

€ 89,-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

BLOOM, House of Health

Koninginnegracht 28, 2514 AB Den Haag
Route plannen

Op de hoogte blijven?

Iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om gaat. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Wil je op de hoogte zijn van al onze komende events? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.