IEDERAL BIEB

Wat leuk dat jij een iederal-bieb hebt gespot. De iederal-bieb is een ontmoetingsplek in de buurt waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Voor elkaar en met elkaar.

Zie jij iets leuks in de iederal-bieb? Neem het gerust mee. Heb je zelf leuke boeken die je niet meer leest? Deel ze met je buurtgenoten via de iederal-bieb. Welk boek gun jij je buren?

Afmetingen huisje mini-bieb:
93 cm (hoogte) x 58 cm (breedte) x 46 cm (diepte)

Waarom een iederal-bieb?

Met de iederal-bieb geven we met elkaar boeken een 2e (3e, 4e, 5e …) leven. Zo gaan we verspilling tegen. En we doen elkaar een hoop plezier ermee. We hopen dat de iederal-bieb zelfs een ontmoetingsplek wordt in de buurt.

Maak kans op een iederal-bieb t.w.v. € 300

Wil jij ook een iederal-bieb in je voortuin, bij je buurthuis of school? Je kunt kans maken op een gratis iederal-bieb! Schrijf ons waarom jouw tuin of gevel de ideale plek daarvoor is en wie weet win jij zo’n prachtige bieb. 

Om kans te maken zijn er daarnaast een paar andere voorwaarden:

 • De bieb moet in Utrecht of Arnhem komen.
 • De plek staat op een plek waar veel mensen langslopen.
 • Je hebt toestemming om de bieb in je voortuin of aan je woning te bevestigen, of je hebt toestemming deze bij een buurthuis, school, e.d. te plaatsen.
 • Je bent bereid om 1x per kwartaal het magazine VANDAAG van iederal en eventueel wat ander materiaal in de minibieb te zetten.
 • Je checkt een paar keer per week of de bieb er nog netjes bij staat.
 • De iederal-bieb blijft te allen tijde eigendom van iederal en mag niet aangepast (dus bijvoorbeeld geverfd) worden.
 • De mini-bieb wordt alleen in overleg met iederal verplaatst naar een andere locatie.

Actie tot 17 februari

Tot 17 februari kon je meedoen met de iederal-biebactie in Utrecht en Arnhem via het inschrijfformulier op www.iederal.nl/bieb. Er waren in totaal 5 iederal-biebs te vergeven. 3 in Utrecht en 2 in Arnhem. Na 17 februari hebben we uit alle inzendingen de 5 meest geschikte locaties gekozen. Op 1 maart maakten we de winnaars bekend via onze socialemediakanalen.

iederal daagt je uit met een frisse blik je denken en handelen onder de loep te nemen.

Ontdek onze events »

 

Wie hebben er een iederal-bieb gewonnen?

De winnaars van de iederal-bieb in Utrecht en Arnhem zijn bekend. In totaal kregen we 124 aanvragen binnen. Het was daarom een hele klus om te kijken wie we gelukkig konden maken met een mooie iederal-bieb t.w.v. 300 euro. Graag feliciteren we de winnaars!

Winnaars Utrecht:

 1. Beheerder mini-bieb: Esther van Keulen
  Locatie: Speeltuin Noordse Park
 2. Beheerder mini-bieb: Claudia ten Hoeve
  Locatie: Ravenoord

Winnaars Arnhem:

 1. Beheerder mini-bieb: Marielle Matser & Woonzorgcentrum de Zeeg
  Locatie: Den Haagweg 5-7 in de wijk Elderveld
 2. Beheerder mini-bieb: Mirjam Alexander
  Locatie: Veldbloemlaan in de wijk Malden

Ontmoet anderen, ontdek jezelf

alle ruimte voor verdieping en verbinding


iederal daagt je uit eens anders te kijken. Met een frisse blik je denken, waarden en handelen onder de loep te nemen. iederal wil je inspireren zorgvuldig om te gaan met jezelf, anderen en de wereld. Hiervoor organiseert iederal ook events op gebied van zingeving en levenskunst.