11 apr

De kracht van onze sterfelijkheid

Journalist Tim de Wit in gesprek met Trodessa Barton over de zin van de dood (en de schoonheid van het leven)

20:00 uur - Utrecht - ook online
De kracht van onze sterfelijkheid

Twee keer was Trodessa Barton ernstig ziek. En beide keren ontsnapte ze aan een vroege dood. Daarna voelde ze rust én een enorme drive om volop te leven. Maar hoe doe je dat eigenlijk: volop leven? Kloppen clichés als ‘leef elke dag alsof het je laatste is’ en ‘volg je hart’? En wat doe je met de donkere kanten van het leven?

Op zoek naar antwoorden interviewde Trodessa mensen die nog maar kort te leven hadden. Ze leerde vele lessen, lessen die niet alleen haar, maar iedereen kunnen helpen het leven leuker en ontspannener te maken.

We stoppen de dood vaak het liefst zo ver mogelijk weg. Maar Trodessa moedigt aan je bewust te zijn van je tijdelijkheid. Want dan kun je nog meer genieten van het leven.

Ze gaat met Tim in gesprek over haar eigen ervaringen en over de dingen die ze leerde van anderen. Een avond die niet somber maakt maar juist vrolijker!

Wie is Trodessa Barton?

Trodessa Barton (1979) maakte carrière in een multinationaal bedrijf tot ze na haar ziekte(s) besloot haar leven over een andere boeg te gooien en onder andere het boek De zin van de dood schreef. Nu is ze spreker en schrijver.

Praktische zaken

Je kunt fysiek aanwezig zijn bij deze lezing, maar er ook voor kiezen om een ticket te kopen voor het bijwonen van de livestream.

Wanneer?

11 april 2024

Wat kost het?

€22,50 voor fysiek ticket; €7,50 voor ticket voor de livestream

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Theaterhuis De Berenkuil

Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Route plannen

Samen je eigen weg vinden

Iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om draait. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Bekijk al onze events »