De essentie van samen

 

Samen staan we sterk zingt Stef Bos. Het lied doet een appel op de luisteraar. Menno Kooreman voelt zich aangesprokenEn jij?  

Menno: “Samen staan we sterk doet mij denken aan #samensterk, de hashtag die ik tijdens de corona-lockdown vaak voorbij zag komen. Een schijnbare tegenstelling, want hoe kun je samen sterk zijn als het contact met anderen zó ingeperkt wordt, je min of meer op jezelf teruggeworpen bent? Als eenzaamheid de kop opsteekt en je zwak maakt?  

Het zinnetje dwingt me terug te gaan naar de essentie van samen. Dat is voor mij verbondenheid. Dat steekt een spade dieper dan fysiek samen zijn, sympathie of geborgenheid, het appelleert aan onze gemeenschappelijke oorsprong: we zijn allemaal (mede)mensen. 

‘Samen staan we sterk … Het ligt onzichtbaar in mijn handen’, zingt Stef verder. Het ligt in ieders handen. Niet zichtbaar, wel voelbaar. En zelfs als we fysiek niet samen zijn, kunnen we (mee)bouwen aan een kathedraal. Een kathedraal van medemenselijkheid, van aandacht voor elkaar.”

Dit is een artikel uit VANDAAG magazine. 
Meer lezen over zingeving en levenskunst?Neem een abonnement.
Slechts € 12,50 / 4 nummers!    

Tekst Menno Kooreman  
Illustratie Richard Wouters  

 

Liedtekst SamenSterk LR.jpg

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?