In verband met corona hebben we de live events voor dit jaar geannuleerd. We zien je graag bij een van onze online events!

‘Hier ruik ik hoe de seizoenen wisselen’

 

Sommige plekken benemen je de adem. Of maken je intens gelukkig. Of doen je je diep verbonden voelen met de wereld om je heen. Erki Hansi uit Estland heeft zo’n plek: de campus in Wageningen.

“Ik hou van deze plaats vanwege de openheid, de combinatie van moderne, monumentale architectuur, kunst en natuur. De wind waait hier altijd, en normaalgesproken zie je overal jonge mensen fietsen, lopen en praten. Ze komen van over de hele wereld, en dat maakte dat ik me welkom voelde toen ik hier zo’n 2,5 jaar geleden voor het eerst kwam. Mijn master landschapsarchitectuur in het buitenland doen, was een avontuur! Ik ben Estlander en was gefascineerd door de Nederlandse landschapsarchitectuur. Vanwege de hoge bevolkingsdichtheid, de relatie met water, de multiculturele samenleving en niet te vergeten: de fietstraditie. De uitspraak: God created the world, the Dutch created the Netherlands, maakte me nieuwsgierig naar dit land. In Wageningen verhuisde ik van studentenhuis naar studentenhuis, maar de campus was mijn stabiele plek. Daar voelde ik me deel van de community en ik herkende de sfeer; die was vergelijkbaar met die van de universiteit in Estland. Als ik nu nog weleens in Wageningen ben om vrienden te ontmoeten, ga ik altijd langs de campus. Dan ruik ik hoe de seizoenen wisselen, hoor ik bijna de bomen groeien en zie ik de studenten die nu kleur geven aan deze omgeving. Alles verandert, maar ik ben direct weer even terug bij dat gevoel van toen. De mensen en de herinneringen hebben me gevormd en in zekere zin reist deze plaats altijd met me mee.”

Tekst Inge de Bos
Fotografie Jaap van den Beukel

Dit is een interview uit VANDAAG magazine. Wil je meer lezen over zingeving en levenskunst? Neem een abonnement op VANDAAG. Slechts € 12,50 voor 4 nummers! 

 

Heb jij ook zo’n bijzondere plek? En wil je daarover vertellen? Laat het ons weten via: vandaagmagazine@iederal.nl o.v.v. Mijn plek.

 

Ekri Hansi 2.jpg

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?