Hoe houd je een online weekstart leuk in coronatijd?

 

Technisch was het thuiswerken snel geregeld. Maar hoe houd je het een beetje leuk? Bart (42)vertelt hoe ze dat doen bij het softwarebedrijf waarvoor hij werkt.  
 
“Ik werk als manager bij een softwarebedrijf. Op donderdag 12 maart besloten we als managementteam dat alle medewerkers de volgende dag thuis zouden  werken. Als proef, om te kijken hoe dat zou gaan. Maar opeens was het menens toen we ‘s avonds naar die eerste coronapersconferentie van premier Rutte luisterden. De proefdag werd de eerste dag van maanden thuiswerken. Ik ging meteen in de regelstand: extra Zoom-licenties aanvragen, zorgen voor extra beeldschermen, toetsenborden, docking stations zodat mensen thuis konden werken. Technisch was het snel geregeld.  
 
Updates over corona boeiden niet meer 
Ik was nieuwsgierig: hoe zal het gaan, hoe blijven we met elkaar verbonden? We vormen met z’n vijftigen een hechte groep, er is een familiecultuur. Om dat vast te houden moeten we wat extra’s doen, bedachten we als managementteam. Normaal gesproken hebben we iedere maandagochtend een weekstart in de kantine. Staand in een grote kring vertelt iedere afdeling wat er die week op het programma staat. Meteen die eerste thuiswerkweek voerden we een online weekstart in en twee dagstarts. Het bleek een uitdaging om drie keer per week iets te melden te hebben. We merkten dat het niet meer boeide als iedere keer dezelfde manager een update gaf over corona en de impact daarvan op onze klanten. Daarom vroegen we de teams per toerbeurt iets leuks of interessants te bedenken. Er kwamen leuke quizzen, stagiaires vertelden over hun afstudeeropdracht. We hebben al heel veel lol gehad tijdens de dagstarts. Dat wil ik straks, terug op kantoor, behouden. Meetings hoeven niet altijd zo serieus. Samen lol hebben verbindt heel erg en daar kun je bewust voor kiezen.  

 
‘Ook straks wil ik lol hebben tijdens meetings’ 


Op kantoor kon ik zien hoe het met mensen ging 
Thuiswerken heeft voordelen, ik vind het gezellig om samen met mijn partner koffie te drinken en ik geniet ervan als een van de kinderen me ’s middags een kop thee brengt. Maar soms is het storend als ze zomaar binnenvallen. En ik mis de gezellige praatjes in de wandelgangen, bij de koffieautomaat. Ik realiseer me nu hoe ongelooflijk veel je onbewust registreert als je gewoon rondloopt. In onze kantoortuin ving ik flarden van gesprekken op en non-verbale signalen, zag ik gezichtsuitdrukkingen. Ik zag hoe het met de mensen ging. Nu moet ik er expliciet naar vragen en dat heb ik moeten leren. Het werkt, al blijft het behelpen. 

 

meloen 3.jpg

 

Wat doen we straks met al die kantoorruimte?  
De meeste medewerkers vinden het prima om thuis te werken. Onze software engineers zeggen dat ze bij hun programmeerwerk veel minder afgeleid worden. Veel van hen willen na corona niet alle dagen terug naar kantoor. Al missen ook zij de contacten met collega’s. Eén ding lijkt wel duidelijk: dat we in de toekomst minder dagen op kantoor zullen spenderen. Al denk ik niet dat we ons kantoor afstoten; we zien te duidelijk de waarde van het elkaar fysiek ontmoeten. Maar als mensen meer gaan thuiswerken, hebben we al die huidige kantoorruimte dan nog nodig? De toekomst is altijd onzeker, maar nu nog meer. Een glazen bol zou best handig zijn.” 

Dit is een artikel uit VANDAAG magazine. Meer lezen over zingeving en levenskunst? 
Neem een abonnement. Slechts € 12,50 / 4 nummers.  

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?