06 okt

Leven met verlies

Workshopreeks van 4 bijeenkomsten

19:30 uur - Den Haag
Leven met verlies

Rouw is rauw. In 4 bijeenkomsten praat je samen over alles wat verloren is. Over alles wat doorgaat. Ontdek je hoe jij rouwt. Volg de verdieping. Vind de verbinding. Krijg vertrouwen.

donderdag 6 oktober van 19.30 tot 21.30 uur
donderdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur
donderdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 3 december van 11.00 tot 13.00 uur

Hoe geef je je rouw de ruimte? Erken je je verdriet? Merk je dat de pijn met de tijd minder wordt? Of heb je het vertrouwen dat dit kan? Durf je door te gaan? Allemaal vragen waarop je jouw antwoorden kan ontdekken. Samen met anderen.

Je krijgt inzicht in wat rouwen is en in hoe jij rouwt. Je deelt je verhaal en ontdekt dat erkenning lucht geeft. Je krijgt vertrouwen dat het leed op den duur zachter wordt en dat je leven, ook met verlies, het meer dan waard is om gevierd te worden.

Thema 1 Vertellen over de overledene en het overlijden
Thema 2 Jouw verhaal als nabestaande, praten over de pijn
Thema 3 Wat helpt en niet helpt
Thema 4 Verdergaan

In deze bijeenkomsten ga je met verschillende opdrachten en werkvormen aan de slag. Soms individueel, soms in twee- of drietallen en soms met de hele groep. We delen ervaringen en gedachten met elkaar. Want hoewel het leven een persoonlijke zoektocht is, kunnen we elkaar als reisgenoten inspireren, bemoedigen of troosten.

PRAKTISCHE ZAKEN

  • Je ontvangt een werkboek met opdrachten.

Deze reeks word begeleid door rouwcoach Ineke.
Mijn naam is Ineke Majoor. Ik ben 47 jaar. Sinds 2004 werk ik met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze mensen leren mij veel, over hoe kwetsbaar het leven is, en wat het betekent om te moeten aanpassen en loslaten. Rouwen kan gaan om het verlies van een geliefde. Het kan ook gaan om het verlies van je gezonde bestaan. Rouw is er omdat je moet missen. Of om een toekomst die er niet zal zijn zoals je hoopte dat die er zou zijn. Ik volgde een opleiding in rouw en verlies, om mensen in rouw te kunnen ondersteunen. Er te zijn. Ik merk vaak, hoe helend het kan werken, wanneer er ruimte en aandacht is om te mogen praten. Er te mogen zijn met wat er is. Met anderen die ook gevoelens van rouw ervaren. Om elkaar te mogen horen, om elkaar te mogen zien. Niet alleen in hoe we ons sterk houden, maar ook in hoe gebroken we zijn.

Wanneer?

6 oktober 2022

Wat kost het?

€ 49 (incl. werkboek)

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Waar?

Muzee

Neptunusstraat 90, 2586 GT Den Haag
Ga naar aanmelden
Route plannen

Samen je eigen weg vinden

iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om draait. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Bekijk al onze events »