13 nov

Leven met verlies

Ontdek wat jou verder helpt

19:00 uur - Arnhem

Volgeboekt

Leven met verlies

Gaat rouw voorbij? Word je ooit weer gelukkig? Hoe ga je verder na het verlies van een dierbare? Doe mee met de 4-delige ontdekkingsreeks Leven met verlies. Je krijgt inzicht in hoe jij rouwt en wat jou daarbij helpt en niet helpt. Je leert je verdriet erkennen en je voedt je vertrouwen dat het leed op den duur zachter wordt.

Van 19.00-21.00 uur

We gaan met verschillende opdrachten en werkvormen aan de slag. Soms individueel, soms in twee- of drietallen en soms met de hele groep (maximaal 12 personen). Je gaat met gelijkgestemden in gesprek, reflecteert samen en leert van elkaar. Want hoewel het leven een persoonlijke zoektocht is, kunnen we elkaar als levensontdekkers inspireren en bemoedigen.

Programma
13 november – Vertellen over de overledene en het overlijden
20 november – Jouw verhaal als nabestaande, praten over de pijn
27 november – Wat helpt en niet helpt
4 december – Verdergaan

De begeleiders
Trodessa Barton (1980) schreef het boek De zin van de dood (2022). Ze was 24 toen haar moeder stierf, 36 toen ze borstkanker kreeg en 38 toen ze door een hersenvliesontsteking in coma lag. Geconfronteerd met haar eigen sterfelijkheid ontstond haar nieuwsgierigheid naar de levenswijsheden van de dood. Ze interviewde tientallen mensen die niet lang meer te leven hadden. Welke lessen kon ze van hen leren? En zouden die lessen niet iedereen kunnen helpen?

Bastiaan Ouwens (1959) was jarenlang directeur van een bedrijf, is gecertificeerd NLP-coach en studeert momenteel filosofie aan de Erasmus Universiteit. Nadat zijn vrouw was overleden, nam hij zelf deel aan de ontdekkingsreeks Leven met verlies. Bastiaan: “Ik merkte hoe belangrijk het is dat er ruimte is voor ieders verhaal. Dan merk je ook hoe verschillend iedereen rouwt. De een houdt een dagboek bij, de ander schildert het huis. Daardoor krijg je vertrouwen in je eigen rouwproces. Dat je het op jouw manier mag doen. En dat dat goed is.”

Esther Zawiolkowski (1966) is ritueelbegeleider, opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek. Esther: “Als kind al was ik zeer geïntrigeerd door mensen: de wijze waarop zij in het leven staan, hun keuzes en beweegredenen. Vanuit die interesse begeleid ik persoonlijk vormgegeven levensmomenten. Zoals een afscheid/uitvaart of een herdenking. Vanuit mijn eigen ervaringen met verlies op jonge leeftijd, geef ik graag ruimte aan niet-erkende rouw. Zo werk ik bij Ontmoetingsplek Rouw en Verlies in Nijmegen en organiseer ik troostwandelingen. Ik wil een veilige omgeving creëren waarin je met jouw verdriet kan komen. Want je ervaringen delen met anderen is fijn. Je merkt dan dat je niet alleen bent.”

Praktische zaken

  • Je ontvangt een werkboek met opdrachten

Wanneer?

13, 20, 27 november en 4 december

Wat kost het?

€ 69,-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Huiskamer

Sweerts de Landasstraat 68, 6814 DJ Arnhem

Kaarten niet beschikbaar

Dit evenement is volgeboekt

Route plannen

Samen je eigen weg vinden

Iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om draait. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Bekijk al onze events »