21 mrt

De roes van verbinding - In gesprek met Jeanneke Scholtens

Tim de Wit spreekt toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens over de zoektocht naar verbinding met jezelf en anderen

20:00 uur - Utrecht
De roes van verbinding - In gesprek met Jeanneke Scholtens

Je legt de lat hoog: je werkt keihard, je wilt de beste ouder/partner/vriend zijn. Er goed uitzien, fit zijn, aardig en slim. Je probeert alle ballen optimaal in de lucht te houden. Lukt dat? En hoe voel je je daarbij?

Van 20:00 – 22:00 uur inclusief vragen, ontmoeting & drankje na afloop

Ook Jeanneke Scholtens probeert jarenlang alle ballen optimaal in de lucht te houden. Met een hoop stress tot gevolg. Om aan die stress te ontsnappen, vlucht de toekomstonderzoeker in een roes van witte wijn. Totdat ze beseft hoe desastreus dat is en op zoek gaat naar een andere roes. Die van verbinding.

Mensen hebben behoefte aan gedeelde waarden en verhalen die hen verbinden, zegt Jeanneke. Behoefte aan hoop, en aan geloof in de toekomst. Hoe krijg of behoud je dat geloof bij alles wat er in de wereld en misschien ook in je eigen leven speelt? Daarover gaat dit gesprek tussen Tim en Jeanneke.

Wie is Jeanneke Scholtens?

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Scholtens heeft een voorliefde voor taboes en de lusten van de mens. Ze schreef het spraakmakende boek Holy Fuck over de toekomst van seks en deed onderzoek naar de toekomst van de kerk en de dood. Je zag en hoorde haar onder andere in Zembla, EenVandaag, Zomer met Art, BNR, Spijkers met koppen, LINDA. en &C.

Wie is Tim de Wit?

Tim de Wit (1981) presenteert voor de VPRO het radioprogramma Bureau Buitenland. Ook is hij gastheer in de podcast Europa draait door (samen met Arend Jan Boekestijn). Als oud-correspondent in Londen is Tim op tv een veel geziene talkshowgast om allerlei Britse perikelen te duiden.

Je rondt je aanvraag af via onze partner Yourticketprovider.

Programma

Interview 20.00 - 21.10 uur
Vragen uit het publiek 21.10 - 21.30 uur
Ontmoeten en drankje 21.30 - 22.00 uur

Wanneer?

21 maart 2023

Wat kost het?

€17,50

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Waar?

Het Huis

Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Route plannen

Samen je eigen weg vinden

iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om draait. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Bekijk al onze events »