03 okt

Ontdek de dichter in jezelf

Poëzie / Spoken-wordworkshop door Nick Waelbers

19:00 uur - Tilburg
Ontdek de dichter in jezelf

Voor taalminnaars, dichters, schrijvers en (woord)kunstenaars die meer willen leren. Over je eigen creativiteit en over de dichter in jou. Onder leiding van Spokenword artiest Nick Waelbers ontketen je je creativiteit en jouw eigen stem. Praktisch, inspirerend en toegankelijk.

Dinsdag 3 oktober van 19:00 – 21:00 uur
maandag 17 oktober van 19:00 – 21:00 uur

Het thema van deze workshop is Verstilling. We gaan op zoek naar woorden voor de wortels en vertakkingen van verstilling. Met verschillende schrijfoefeningen komen we dichterbij de kern en beginnen ideeën te borrelen. Met jouw eigen geluid, ritme en creativiteit werken we aan de inhoud en voordracht van je stuk.

Aan het einde van deze workshopreeks ben je dichter bij jezelf gekomen. En heb je een spoken-wordstuk gemaakt waarmee je het podium op kan.

Programma 2-delige workshop

  • 3 oktober, 1e bijeenkomst
    Na een korte introductie over poëzie en spoken-word, creëren we materiaal aan de hand van verschillende schrijfopdrachten. Tussendoor delen we fragmenten uit onze teksten met elkaar en gaan we aan de slag met handvatten voor inhoud en vorm. Je krijgt huiswerk mee.
  • 10 oktober, huiswerk
    Je stuurt uiterlijk 10 oktober je huiswerk aan Nick (tekst en audio). Je ontvangt vervolgens persoonlijke feedback om te verwerken voor de 2e bijeenkomst.
  • 17 oktober, 2e bijeenkomst
    We focussen op performance en vorm, doen een fysieke en mentale warming-up en delen met elkaar het huiswerk waarin je de feedback hebt verwerkt. We experimenteren met je live performance.

Wie is Nick Waelbers?
Nick Waelbers omschrijft zichzelf als creative copywriter, spoken word artiest, maar vooral mens. Hij schrijft over zichzelf: “Mijn verhaal begint in een warm thuis met liefdevolle ouders die mij een veilige en positieve basis gaven. Zo kon ik de gevoelige, behulpzame en creatieve jongen zijn die ik was. Ik speelde theater en was veel buiten in de tuin bezig. Vol bewondering voor de natuur.” Toch kwam Nick genoeg obstakels tegen in zijn jonge leven. Hierover zegt hij: “Het goud achter mijn obstakels inspireerde mij om deze reis met andere te maken. Ik geloof dat het leven niet alleen simpel is als we bij onze kern blijven (zowel zakelijk als privé) maar vooral ook leuker en waardevoller.”


WAT VINDEN ANDEREN?

iederal-5-sterren.svg5/5   Mayke

Heel leuk om een opstapje te hebben naar jezelf gaan durven laten zien en horen (!) met eigen werk en veel geleerd over techniek en stijl daarbij. Aanrader!

3 en 17 oktober

3 oktober 2023

Wat kost het?

€59.-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Waar?

Allemans

Kommerstraat 2a, 5018 TB Tilburg
Ga naar aanmelden
Route plannen