09 okt

Ontdek de dichter in jezelf

Poëzie / Spoken-wordworkshop door Diann van Faassen

19:30 uur - Den Haag
Ontdek de dichter in jezelf

Foto: Wouter le Duc

Voor taalminnaars, dichters, schrijvers en (woord)kunstenaars die meer willen leren. Over je eigen creativiteit en over de dichter in jou. Onder leiding van dichter Diann van Faassen ontketen je je creativiteit en jouw eigen stem. Praktisch, inspirerend en toegankelijk.

maandag 9 oktober van 19:30 – 21:30 uur
maandag 23 oktober van 19:30 – 21:30 uur

Het thema van deze workshop is Verstilling. We gaan op zoek naar woorden voor de wortels en vertakkingen van verstilling. Met verschillende schrijfoefeningen komen we dichterbij de kern en beginnen ideeën te borrelen. Met jouw eigen geluid, ritme en creativiteit werken we aan de inhoud en voordracht van je stuk.

Aan het einde van deze workshopreeks ben je dichter bij jezelf gekomen. En heb je een spoken-wordstuk gemaakt waarmee je het podium op kan.

PROGRAMMA 2-DELIGE WORKSHOP

  • 9 oktober, 1e bijeenkomst
    Na een korte introductie over poëzie en spoken-word, creëren we materiaal aan de hand van verschillende schrijfopdrachten. Tussendoor delen we fragmenten uit onze teksten met elkaar en gaan we aan de slag met handvatten voor inhoud en vorm. Je krijgt huiswerk mee.
  • 16 oktober, huiswerk
    Je stuurt uiterlijk 16 oktober je huiswerk aan Diann (tekst en audio). Je ontvangt vervolgens persoonlijke feedback om te verwerken voor de 2e bijeenkomst.
  • 23 oktober, 2e bijeenkomst
    We focussen op performance en vorm, doen een fysieke en mentale warming-up en delen met elkaar het huiswerk waarin je de feedback hebt verwerkt. We experimenteren met je live performance.

Wie is Diann van Faassen
Diann van Faassen (1971) is dichter en schrijfdocent op scholen en geeft workshops poëzie en performance. Daarnaast maakt ze literaire programma’s. Voor het Writers Unlimited Festival bijvoorbeeld maakt ze met jongeren De stem van de stad: verhalen waarin bijzondere personen en plekken in Den Haag met elkaar verbonden worden. Het werk van Diann is opgenomen in diverse verzamelbundels. Haar werk heeft vaak een link met het leven in de stad. Zo was ze voor Met beide voeten in de modder dichter op locatie in Haagse raamprostitutiestraten. In de tijd die overblijft is ze stadsgids en neemt ze mensen mee op een (poëtische) tour waarbij ze de mooiste plekjes voorziet van verrassende verhalen.

 

iederal-5-sterren.svg5/5   Anoniem

Ik vond het positief dat het laagdrempelig is en dat dit ook werd aangekondigd. Dat heeft me ertoe gebracht om mee te doen. Ook de interactie onderling en het veilig voelen en kwetsbaar durven zijn. Ik vind het moeilijk om te spreken voor een aantal mensen die met aandacht kijken en luisteren. Het heeft mij gebracht dat ik ook hierin een stap durfde te zetten en graag naar een volgend event wil.

Wanneer?

9 en 23 oktober

Wat kost het?

€59,-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Grand cafe Utopie

Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 Den Haag

Ga naar aanmelden
Route plannen