26 sep

Ontdek de dichter in jezelf

Spoken-wordworkshop door Charlotte de Raad

19:30 uur - Utrecht
Ontdek de dichter in jezelf

Voor taalminnaars, dichters, schrijvers en (woord)kunstenaars die meer willen leren. Over je eigen creativiteit en over de dichter in jou. Onder leiding van dichter Charlotte de Raad ontketen je je creativiteit en jouw eigen stem. Praktisch, inspirerend en toegankelijk.

26 september van 19.30 – 21.30 uur
10 oktober van 19.30 – 21.30 uur

De vraag: Wat zou jij willen veranderen, vormt het thema van deze workshop. De herfst is net begonnen, een nieuw seizoen waarin er van alles verandert en wij ons moeten aanpassen. En natuurlijk, ook op andere vlakken van het leven vinden er steeds veranderingen plaats.
In deze workshop zoomen we in op de verandering die jij teweeg zou willen brengen. Wat inspireert je, welke boodschap wil je overbrengen en met welke energie? Samen werken we aan jouw persoonlijke spoken-wordstuk waarin je je verlangen verwoordt.

Programma 2-delige workshop

  • 26 september, 1e bijeenkomst
    Na een korte introductie over poëzie en spoken-word, creëren we materiaal aan de hand van verschillende schrijfopdrachten. Tussentijds delen we met elkaar fragmenten uit onze teksten en gaan we aan de slag met handvatten voor inhoud en vorm. Je krijgt huiswerk mee om vóór 16 februari aan Charlotte te sturen voor persoonlijke feedback op je werk.
  • 3 oktober, huiswerk
    Je stuurt uiterlijk 3 oktober je huiswerk aan Charlotte (tekst en audio). Je ontvangt vervolgens persoonlijke feedback om te verwerken voor de 2e bijeenkomst.
  • 10 oktober, 2e bijeenkomst
    We focussen op performance en vorm, doen een fysieke en mentale warming-up en delen met elkaar het huiswerk waarin je de feedback hebt verwerkt. We werken aan, en experimenteren met je live performance.

Wie is Charlotte de Raad?
Charlotte de Raad (1994) is woordkunstenaar. Sinds 28 januari 2021 is ze Stadsdichter van Hilversum (tot 2023). Ze deelt haar gedichten regelmatig op verschillende podia en stond op evenementen van onder anderen BNNVARA, Dutch Media Week en Eye Filmmuseum. Haar werk werd gepubliceerd in Sintel Tijdschrift, Yalda Magazine en de poëziebundel En ze leefde nog. Naast maker en artiest is Charlotte ook programmamaker en mede-oprichter van het spoken-wordpodium Out Spoken in Hilversum.

iederal-5-sterren.svg5/5   Anoniem

Ik vond het positief dat het laagdrempelig is en dat dit ook werd aangekondigd. Dat heeft me ertoe gebracht om mee te doen. Ook de interactie onderling en het veilig voelen en kwetsbaar durven zijn. Ik vind het moeilijk om te spreken voor een aantal mensen die met aandacht kijken en luisteren. Het heeft mij gebracht dat ik ook hierin een stap durfde te zetten en graag hoor een volgend event wil:)

Wanneer?

26 september en 10 oktober

Wat kost het?

€59,-

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Landhuis in de stad Parkeren Mozartlaan 1, Utrecht

Park Oog in Al 1, 3533 HE Utrecht
Ga naar aanmelden
Route plannen