VANDAAG magazine

 

voorkant zomer editie.jpg

VANDAAG magazine in het kort

  • 4x per jaar inspiratie en verdieping
  • over zingeving en levenskunst
  • voor slechts € 12,50 per jaar / voor 4 nummers

iederal-vandaag-lezerspanel.png

Lezerspanel

Vind jij het leuk om je mening te geven over een artikel in VANDAAG? Of te laten weten waarover jij zou willen lezen in dit magazine?

Word dan lid van ons lezerspanel!

Je krijgt een paar keer per jaar een uitnodiging om te reageren op een artikel, interview, stelling of vraag. En je mag meedenken over onderwerpen voor het magazine.

Stuur een e-mail naar: vandaagmagazine@iederal.nl o.v.v. lezerspanel.

 

Al jong leer je praten, lezen, schrijven, rekenen. Maar hoe leer je leven? Oog te hebben voor je eigen behoeften én die van de ander? Om te gaan met alles wat er op je pad komt? Dat vraagt levenskunst. In VANDAAG lees je erover in mooie interviews, frisse columns, persoonlijke verhalen en verdiepende artikelen.

Alvast wat lezen uit VANDAAG? Hier vind je een aantal artikelen.

In het zomernummer

INTERVIEW – conflictbemiddelaar Fleur Ravensbergen

Fleur Ravensbergen bemiddelt tussen gewapende strijders. Bloedstollend soms. ‘Ik probeer te begrijpen wat iemand tot zijn daad gebracht heeft. Mensen worden zelden slecht geboren. Ze raken ontwricht.;

VERDIEPING – Wat stilte met ons doet

We hebben weer ervaren wat stilte is. En nu? Journalist en psycholoog Otje van der Lelij zoekt een antwoord.

INZICHT – De dood in ons leven

Ziekte en overlijden zijn geen leuke onderwerpen, maar ze horen bij het leven. Makkelijk gezegd, maar geloven we dat wel? Hoe gaan wij om met de dood? En wat kunnen we doen om afscheid nemen makkelijker te maken?

MENSEN VAN VANDAAG

De leraar die niet opgeeft als jij dwarsligt, die luistert als jij praat, die vertrouwt als jij de moed verliest. Drie mensen over hun held, de leraar die in hun leven een steen verlegde.

NIEUWE RUBRIEK: Pleidooi voor …

Een ervaringsdeskundige houdt een pleidooi voor iets tegendraads. Deze keer: Pleidooi voor het niet-weten.

En verder...

  • Columnist Tim de Wit Tim kreeg zijn eerste vaccinatie. Zo’n gezellige sfeer had hij in een ziekenhuis nog nooit meegemaakt.
  • Wetenschap Hoe krijg je als werknemer invloed op de ethiek van je organisatie? Bedrijfsethiscus Jelle van Baardewijk deed onderzoek.
  • Mijn plek Erki Hansi uit Estland voelde zich welkom op de campus van de universiteit van Wageningen
  • Columnist Christa: Christa leert het leven leven. Met vallen en opstaan. De uitspraak van een goede vriend helpt daarbij: “Ook dit gaat voorbij.”
  • Door de lens: Aurélie Geurts observeert en fotografeert. En raakt ontroert.
  • Kunst & cultuur: Tips voor films, boeken, theater, podcasts

 

Neem een abonnement op VANDAAG

Vergeet niet je geboortedatum in te vullen


VANDAAG magazine wil lezers inspireren zorgvuldig om te gaan met zichzelf, anderen en de wereld. En zo bijdragen aan meer compassie, solidariteit en duurzaamheid.

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?