VANDAAG magazine

 

MicrosoftTeams-image (1).png

VANDAAG magazine in het kort

  • 4x per jaar inspiratie en verdieping
  • over zingeving en levenskunst
  • voor slechts € 12,50 per jaar / voor 4 nummers

iederal-vandaag-lezerspanel.png

Lezerspanel

Vind jij het leuk om je mening te geven over een artikel in VANDAAG? Of te laten weten waarover jij zou willen lezen in dit magazine?Word dan lid van ons lezerspanel! Je krijgt een paar keer per jaar een uitnodiging om te reageren op een artikel, interview, stelling of vraag. En je mag meedenken over onderwerpen voor het magazine.

Stuur een e-mail naar: vandaagmagazine@iederal.nl o.v.v. lezerspanel.

 

Al jong leer je praten, lezen, schrijven, rekenen. Maar hoe leer je leven? Oog te hebben voor je eigen behoeften én die van de ander? Om te gaan met alles wat er op je pad komt? Dat vraagt levenskunst. In VANDAAG lees je erover in mooie interviews, frisse columns, persoonlijke verhalen en verdiepende artikelen.

Alvast wat lezen uit VANDAAG? Hier vind je een aantal artikelen.

In het Lentenummer

INTERVIEW - Floris Alkemade

Ons vermogen om van richting te veranderen is vandaag essentiëler dan ooit, zegt Floris Alkemade. Gaat het lukken? De rijksbouwmeester is hoopvol.

VERDIEPING - Schaamte

Het is het nare gevoel dat je overvalt als je denkt dat anderen jou of je gedrag afkeuren en dat je vindt dat ze nog gelijk hebben ook. Toch kunnen we niet zonder schaamte. Wanneer generen we ons, en vooral: waarom?

INZICHT - Ineens even deel van het grotere geheel

Je deel voelen van iets groters of geraakt worden door onbevattelijke schoonheid. Transcendente ervaringen kunnen iedereen overvallen. Ze lijken ons zelfs met elkaar te verbinden.

PERSOONLIJKE VERHALEN 

Overtuigingen kunnen houvast geven. Maar soms slaat een visie ineens 180 graden om. Nupur, Marleen en Heleen maakten dat mee en blikken terug op hun keerpunt.

WETENSCHAP - Hoe stimuleer je gewenst gedrag?

Hoe motiveer je mensen vaker de trap te nemen? Minder suiker te eten? Zich te houden aan veiligheidsvoorschriften, zonder het ze op te leggen? Tina Venema onderzocht de effectiviteit van nudging.

En verder...

  • Columnist Tim de Wit vanuit Londen: ‘Door corona voelt thuis verder weg dan ooit.’ 
  • NIEUW! Mijn plek: ‘Of ik nu blij ben, opgefokt of verdrietig, hier valt alles van me af’, zegt Laura over haar favoriete plek. 
  • Columnist Christa: zit middenin de nacht te piekeren achter haar laptop. 
  • Door de lens: fotograaf Katja Poelwijk ontmoette Sivar toen hij acht was: “Sivar was toen Silje, een meisje dat zich een jongen voelt.” 
  • Kunst & cultuur: tips voor films, boeken, theater, podcasts
  • De Beslissing: Wat doe je als een klant je wantrouwt?

 

Neem een abonnement op VANDAAG

Vergeet niet je geboortedatum in te vullen


VANDAAG magazine wil lezers inspireren zorgvuldig om te gaan met zichzelf, anderen en de wereld. En zo bijdragen aan meer compassie, solidariteit en duurzaamheid.

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?