VANDAAG magazine

VANDAAG magazine in het kort

  • 4x per jaar inspiratie en verdieping
  • over zingeving en levenskunst
  • voor slechts € 12,50 per jaar / voor 4 nummers

Al jong leer je praten, lezen, schrijven, rekenen. Maar hoe leer je leven? Oog te hebben voor je eigen behoeften én die van de ander? Om te gaan met alles wat er op je pad komt? Dat vraagt levenskunst. In VANDAAG lees je erover in mooie interviews, frisse columns, persoonlijke verhalen en verdiepende artikelen.

Alvast wat lezen uit VANDAAG? Hier vind je een aantal artikelen.

In het herfstnummer

INTERVIEW - Dirk De Wachter

Verdrietdokter noemt hij zichzelf ook wel. Het maakt de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter geenszins een ‘triestige man’. Integendeel. En ook zijn boodschap is een positieve, want juist ‘in de lastigheden van het leven ontstaat de wezenlijke verbinding tussen mensen.’

VERDIEPING - Waarom we niet zonder kunst kunnen

Wat kan kunst voor ons doen? Journalist Jack Meijers peilt de waarde van kunst. En dan gaat het niet over geld.

INZICHT - Worden wie je wilt zijn - kan dat?

Je ware zelf vinden, het is het credo van de westerse wereld. Maar hoe haalbaar is dat? Wat is de zin en onzin van zoeken naar jezelf en worden wie je wilt zijn?

PERSOONLIJKE VERHALEN - Wat geef je ze mee?

Als onbeschreven blad vol potentie komen ze op de wereld. En dan begint het opvoeden. Soms bewust, soms onbewust willen we onze kinderen het beste meegeven. Maar ‘het beste’, wat is dat? Drie mensen vertellen erover.

WETENSCHAP - ‘Je kunt held én slachtoffer zijn én fouten maken’

Militairen die terugkomen van een missie kampen vaak met gevoelens van schuld, schaamte, boosheid en verraad. Ze zijn ‘moreel verwond’. Tine Molendijk doet er onderzoek naar en zoekt naar oplossingen.

En verder...

  • Columnist Tim de Wit “Als je zelf nooit hebt gevoeld hoe het is om gediscrimineerd te worden, is het moeilijk om in te schatten hoe groot het probleem daadwerkelijk is.”
  • Liedtekst: Samen staan we sterk. Maar hoe kun je samen sterk zijn als het contact met anderen door corona zó ingeperkt wordt?
  • Columnist Christa: “Hoe hard ik vanbinnen ook stamp en gil, het leven trekt zich er niets van aan. Hoe accepteer ik dat dingen gaan zoals ze gaan?"
  • Door de lens: Janita Sassen fotografeerde mensen die een hartstilstand kregen. Hoe ga je verder als zoiets je overkomt?
  • Kunst & cultuur: tips voor films, boeken, theater, podcasts
  • De Beslissing: Maurice neemt zijn bejaarde moeder in huis. Inmiddels is de situatie onhoudbaar geworden …

 

Neem een abonnement op VANDAAG

Een abonnement kost € 12,50 (4 nummers per jaar).

Vergeet niet je geboortedatum in te vullen


VANDAAG magazine wil lezers inspireren zorgvuldig om te gaan met zichzelf, anderen en de wereld. En zo bijdragen aan meer compassie, solidariteit en duurzaamheid.

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?