22 jun

24 uur in de natuur

Ga offline en verbind je met de natuur, jezelf en de ander

10:30 uur - Lettele
 24 uur in de natuur
Ben je graag in de natuur? En heb je zin om alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten? Los te zijn van je werk, familie, vrienden en to-do-lijstjes? 24 uur zonder telefoon, sociale media, camera en klok? Klinkt goed hè! Dan is dit natuurevent voor jou.
 
Van 22 juni 10:30 uur – 23 juni 10:30 uur
 
Je komt opgeladen terug
In deze 24 uur ligt de focus op de verbinding met jezelf. Door in de natuur te zijn en los te komen van je dagelijkse patronen en van alles wat je moet, ervaar je rust en ruimte om na te denken over wat jij belangrijk vindt. Je ontspant en krijgt nieuwe energie om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.
 
Wat je gaat doen
Je gaat 24 uur offline in de Overijsselse natuur met een groep deelnemers en twee iederal-begeleiders. Je brengt periodes in stilte door in het bos. Soms met de groep en soms alleen. Je hebt tijd voor jezelf en voor gesprekken met anderen. Je overnacht op een natuurkamping in een tent. Je wandelt, lummelt, eet, lacht en praat samen rond het kampvuur of tijdens een van de wandelingen.
 
Wat anderen over 24 uur in de natuur zeggen
‘Hele mooie ervaring om in contact te komen met jezelf, anderen en de natuur.’ – Megan
 
‘Dit natuurevent is een groene duik gevoed door aandacht voor jezelf, voor elkaar, waarbij je in de stilte en met de geur van de natuur je ziel kunt horen spreken.’ – Colin
 
‘Ik kwam vol energie, maar ook compleet zen weer thuis! Ik zeg: bij twijfel gewoon doen, hier ga je zeker geen spijt van krijgen!’ – Ellen
 

iederal-nature-retreat-impressie.jpg

 
De begeleiders
Mariz Jansen (1972) woont samen met haar twee jongvolwassen kinderen aan de rand van het oudste stadspark van Arnhem. Mariz: ‘Ik ben een gevoelsmens en daarbij is de rust van de natuur voor mij erg uitnodigend. Ik ben gezondheidskundige, kinderyogadocent en holistische therapeut. In de zomer leef ik het liefst, in gezelschap van een goed boek, als Alice in Wonderland op mijn vaste kampeerplek aan zee. En als eventcoördinator bij iederal komt mijn grootste passie helemaal tot zijn recht: elkaar inspireren om de mooiste versie van jezelf te zijn.’
 
Pepijn van der Meer (1977) woont met zijn gezin aan de hei in Bussum. Pepijn: ‘Ik ben opgegroeid in de bossen en de natuur heeft altijd een sterke aantrekkingskracht op mij gehad. Verre reizen en avonturen zitten in mijn bloed en daarvan is de natuur altijd een belangrijk onderdeel. Na een carrière in de snelle en vluchtige wereld van reclame en communicatie, heb ik het roer omgegooid en heb ik bij iederal mijn werkelijke drijfveer gevonden: bewust leven en bezig zijn met zingeving. Als eventcoördinator geniet ik er enorm van om mensen met elkaar in verbinding te brengen en ze te inspireren tot meer zingeving, met aandacht voor mens en natuur. Ik hoop zo, samen met anderen, de wereld een klein beetje mooier te maken.’
 
PRAKTISCHE ZAKEN
 • Je neemt zelf een tent, matje en slaapzak mee. Geen tent? Geen probleem, je kunt bij ons een tent huren voor € 15,- (dit is een driepersoonstent, dus ook geschikt voor twee personen).
 • Sanitairgebouw aanwezig met wc’s, wasbakken en douche (alleen koud water!)
 • Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen
 • Geen elektriciteit aanwezig
 • Honden kunnen niet mee
 • Er zal in het totaal zo’n 4 uur gewandeld worden, waterproof wandelschoenen zijn aan te raden in verband met ochtenddauw/nat hoog gras
 • Na inschrijving ontvang je alle verdere informatie

Heb je nog andere vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen hieronder.

 
Veelgestelde vragen:
 1. Ik heb geen eigen vervoer. Hoe kom ik in Lettele?
  De locatie is bereikbaar per bus vanaf het NS-station Deventer.Vanaf perron B vertrekt bus Keolis buurtRRReis 590.
 2. Ik moet bereikbaar zijn tijdens de nature retreat. Hoe regel ik dat?
  Wanneer je je aangemeld hebt voor de nature retreat ontvang je twee weken van te voren een uitgebreide informatiemail waarin de telefoonnummers van de begeleiders staan. Deze telefoonnummers kun je doorgeven aan de thuisblijvers. Zo ben je in noodgevallen altijd bereikbaar.
 3. Ik ben geen kampeerder, wat nu?
  Je kunt bij ons een tent huren. We helpen je met opzetten als je daar hulp bij nodig hebt. Je kunt met de auto bij de kampeerplaats komen, dus voel je vrij een comfortabel matras en fijn beddengoed mee te nemen om je kampeerervaring zo aangenaam mogelijk te maken.
 4. Moet ik mijn tent delen met andere deelnemers?
  Nee, iedereen slaapt in een eigen tent. Kom je met iemand samen, dan kun je uiteraard samen een tent delen.
 5. Wat moet ik meenemen?
  Wanneer je je aangemeld hebt voor de nature retreat ontvang je twee weken van te voren een uitgebreide e-mail met alle benodigde informatie, een paklijst en telefoonnummers voor de thuisblijvers.
 6. Is de '24 uur in de natuur' erg zweverig?
  Nee, deze nature retreat is een down-to-earth beleving vol aandacht voor de natuur en voor jezelf.
 7. Wordt er steeds van je verwacht dat je met de groep bent?
  De 24 uur is opgedeeld in verschillende programma-onderdelen. Daarin zitten delen die we gezamenlijk doen zoals een kennismaking en een kampvuurgesprek, maar ook onderdelen waarbij je alleen bent, zoals individuele tijd in het bos.
 8. Wat als alle andere deelnemers stelletjes zijn en ik als enige alleen kom?
  We doen dingen gezamenlijk als groep en we doen dingen individueel. Het maakt daarbij niet uit of iemand wel of niet alleen komt.
 9. Ik heb dieetwensen/allergieën, wat nu?
  Dat is geen probleem. Laat ons weten via info@iederal.nl welke dieetwensen je hebt, dan bespreken we samen wat we voor je kunnen maken. Alle maaltijden tijdens de retreat zijn sowieso vegetarisch.
 10. Is er een wc en een douche?
  Er is een sanitairgebouw met toiletten, wasbakken en douches, wel alleen met koud water.
 11. Is er stroom om mijn apparatuur op te laden?
  Nee, er is geen stroom. Er is ook geen verlichting op het terrein. Het is daarom handig een zaklamp mee te nemen.
 12. Hoe groot is de groep?
  De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers.

Wanneer?

22 juni 2024

Wat kost het?

€ 125 (incl. eten en overnachting); € 15 optioneel voor huur tent

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Landgoed Oostermaet

Oerdijk 123A, 7434 RA Lettele
Ga naar aanmelden
Route plannen