‘Hier voel ik me klein en vol eerbied’

 

Jarenlang was het Miriam Sterls droom er te werken. Dat is gelukt en ze is er blij om, elke dag weer.

“Jarenlang was het mijn droom om te werken bij het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel. Je ruikt en hoort hier de zee, het ritme van golven en getijden waar we als mens geen invloed op hebben. Het stelt mij gerust dat, hoewel alles verandert, deze getijdencyclus zo constant is.

Romantiek en wetenschap komen samen

Als kind kwam ik al op de Waddeneilanden en twee jaar geleden deed ik een Summer School op dit instituut. Vanaf dat moment wist ik het zeker: hier wil ik werken. Ik ben trots en blij dat het gelukt is. Mijn vader is oceanograaf, met hem deel ik de interesse voor het vak. Mijn moeder gaf me gevoel voor de romantiek van de zee mee. Zij schildert heel goed en vaak is de zee haar onderwerp. Ik vind het inspirerend dat romantiek en wetenschap in mijn werk samenkomen.

Steeds nieuwe vragen

De onmetelijke uitgestrektheid van zeeën en oceanen maakt dat ik me klein voel en vol eerbied. We weten zo weinig en achter elk antwoord dat we vinden liggen weer nieuwe vragen. Soms is dat frustrerend maar vaker vind ik het fascinerend. Ik wilde na mijn studies natuur- en wiskunde mijn kennis toepassen op concrete problemen. De klimaatproblematiek houdt me bezig en op deze bijzondere plek doe ik waar ik goed in ben. Mag ik mijn positieve bijdrage leveren.”

Heb jij ook een plek die voor jou bijzonder is? Laat het ons weten via vandaagmagazine@iederal.nl o.v.v. ‘Mijn plek’.

vandaag-magazine-banner-nieuwwij-2021.jpg

 

MijnPlek.jpg

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Zinvolle events spotten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief