‘Hier wordt het leven geleefd’Sommige plekken benemen je de adem. Of maken je intens gelukkig. Of doen je je diep verbonden voelen met de wereld om je heen. Inge de Bos beschrijft de plek waar ze zich een deeltje voelt van de eeuwigheid.

“Ik ben op het Janskerkhof, een eeuwenoud plein midden in Utrecht, de stad waar ik woon. Al sinds 1835 is er een bloemenmarkt. Het groen van de bomen, de kleuren van de bloemen middenin de geschiedenis en het steen van de stad maken dit voor mij een bijzondere plek. 

Op zaterdag roezemoest het er van de markt en de omliggende terrassen. Hier wordt het leven geleefd. Hier ruik ik de seizoenen: met kerst de dennengeur en nu de frisheid van het najaar. Ik koop er wekelijks bloemen en planten. Een traditie waar ik altijd vrolijk van word. Ik houd van bloemen en planten omdat ik het hele leven er zo mooi in ervaar: in de knoppen, in de volle bloei en in het verwelken. Van het gevoel dat hier al eeuwenlang mensen hebben gelopen, gedroomd, gestudeerd, gebeden en het leven gevierd hebben. En nu loop ik hier, een kort deeltje van de eeuwigheid. Blij dat ik leef en dat ik op deze plek mag zijn.

Ik ervaar er de schoonheid en grootsheid van de schepping. En in vijf minuten fiets ik weer naar huis. Om met een grote bos bloemen dat gevoel weer een week vast te houden.

Heb jij ook een bijzondere plek? 

Laat het ons weten via: vandaagmagazine@iederal.nl o.v.v. ‘Mijn plek’. 

Fotografie: Annelien Nijland

vandaag-magazine-banner-nieuwwij-2021.jpg

 

 

Inge de Bos 2.jpg

 

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Zinvolle events spotten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief