03 sep

Nature retreat

Samen 24 uur offline in de natuur

10:30 uur - Lettele
Ben je graag in de natuur? En heb je zin om alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten? Los te zijn van je werk, familie, vrienden en to-do-lijstjes? 24 uur zonder telefoon, sociale media, camera en klok? Klinkt goed hè! Dan is deze nature retreat voor jou.
 
Van 3 sept 10:30 uur – 4 sept 10:30 uur
 
Je komt opgeladen terug
In deze retreat ligt de focus op de verbinding met jezelf. Door in de natuur te zijn en los te komen van je dagelijkse patronen en van alles wat je moet, ervaar je rust en ruimte om na te denken over wat jij belangrijk vindt. Je ontspant en krijgt nieuwe energie om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.
 
Wat je gaat doen
Je gaat 24 uur offline in de Overijsselse natuur met een groep deelnemers en twee iederal-begeleiders. Je brengt periodes in stilte door in het bos. Soms met de groep en soms alleen. Je hebt tijd voor jezelf en voor gesprekken met anderen. Je overnacht op een natuurkamping in een tent. Je wandelt, lummelt, eet, lacht en praat samen rond het kampvuur of tijdens een van de wandelingen.
 
Wat anderen over deze retreat zeggen
‘Hele mooie ervaring om in contact te komen met jezelf, anderen en de natuur.’ – Megan
 
‘De nature retreat is een groene duik gevoed door aandacht voor jezelf, voor elkaar, waarbij je in de stilte en met de geur van de natuur je ziel kunt horen spreken.’ – Colin
 
‘Ik kwam vol energie, maar ook compleet zen weer thuis! Ik zeg: bij twijfel gewoon doen, hier ga je zeker geen spijt van krijgen!’ – Ellen
 
iederal-nature-retreat-impressie.jpg
 
De begeleiders
Janneke Stielstra (44) is getrouwd en heeft twee tieners. Janneke: ‘Ik hou enorm van de natuur, vooral die van buiten de gebaande paden. Ik heb een grote interesse in persoonlijke ontwikkeling en ben opgeleid tot trainer en coach. Ik vind het gaaf om samen met anderen naar antwoorden te zoeken op goede vragen. Authenticiteit, kunnen spelen, plezier maken en bewustwording vind ik belangrijk. Verder schrijf, teken en schilder ik graag. Fijn dat ik in mijn werk voor iederal mijn passies voor natuur, creativiteit en zingeving kan combineren!’
 
Mariz Jansen (51) woont samen met haar twee jongvolwassen kinderen aan de rand van het oudste stadspark van Arnhem. Mariz: ‘Ik ben een gevoelsmens en daarbij is de rust van de natuur voor mij erg uitnodigend. Ik ben gezondheidskundige, kinderyogadocent en holistische voeding & therapeut in opleiding. In de zomer leef ik het liefst, in gezelschap van een goed boek, als Alice in Wonderland op mijn vaste kampeerplek aan zee. En als eventcoördinator bij iederal komt mijn grootste passie helemaal tot zijn recht: elkaar inspireren om de mooiste versie van jezelf te zijn.’

Gijs Adams (35) is enthousiast veganistisch kok. Koken voor groepen doet hij met veel liefde en met respect voor de natuur.
 
PRAKTISCHE ZAKEN
 • Je neemt zelf een tent, matje en slaapzak mee. Geen tent? Geen probleem, je kunt bij ons een tent huren voor € 15,- (dit is een driepersoonstent, dus ook geschikt voor twee personen).
 • Sanitairgebouw aanwezig met wc’s, wasbakken en douche (alleen koud water!)
 • Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen
 • Geen elektriciteit aanwezig
 • Honden kunnen niet mee
 • Er zal in het totaal zo’n 4 uur gewandeld worden, waterproof wandelschoenen zijn aan te raden in verband met ochtenddauw/nat hoog gras
 • Na inschrijving ontvang je alle verdere informatie
 • Heb je nog andere vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen hieronder
 
Veelgestelde vragen:
 1. Ik heb geen eigen vervoer. Hoe kom ik in Lettele.
  De locatie is bereikbaar per bus vanaf het NS-station Deventer. Vanaf perron B vertrekt bus Keolis buurtRRReis 590. Klik hier voor de actuele reisinformatie.
 2. Ik moet bereikbaar zijn tijdens de nature retreat. Hoe regel ik dat?
  Wanneer je je aangemeld hebt voor de nature retreat ontvang je twee weken van te voren een uitgebreide informatiemail waarin de telefoonnummers van de begeleiders staan. Deze telefoonnummers kun je doorgeven aan de thuisblijvers. Zo ben je in noodgevallen altijd bereikbaar.
 3. Wat doen jullie als covid weer actief wordt?
  We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de dan geldende regels.
 4. Ik ben geen kampeerder, wat nu?
  Je kunt bij ons een tent huren. We helpen je met opzetten als je daar hulp bij nodig hebt. Je kunt met de auto bij de kampeerplaats komen, dus voel je vrij een comfortabel matras en fijn beddengoed mee te nemen om je kampeerervaring zo aangenaam mogelijk te maken.
 5. Moet ik mijn tent delen met andere deelnemers?
  Nee, iedereen slaapt in een eigen tent. Kom je met iemand samen, dan kun je uiteraard samen een tent delen.
 6. Wat moet ik meenemen?
  Wanneer je je aangemeld hebt voor de nature retreat ontvang je twee weken van te voren een uitgebreide e-mail met alle benodigde informatie, een paklijst en telefoonnummers voor de thuisblijvers.
 7. Is de nature retreat erg zweverig?
  Nee, deze nature retreat is een down-to-earth beleving vol aandacht voor de natuur en voor jezelf.
 8. Word er steeds van je verwacht dat je met de groep bent?
  De 24 uur is opgedeeld in verschillende programma-onderdelen. Daarin zitten delen die we gezamenlijk doen zoals een kennismaking en een kampvuurgesprek, maar ook onderdelen waarbij je alleen bent, zoals individuele tijd in het bos.
 9. Wat als alle andere deelnemers stelletjes zijn en ik als enige alleen kom?
  We doen dingen gezamenlijk als groep en we doen dingen individueel. Het maakt daarbij niet uit of iemand wel of niet alleen komt.
 10. Ik heb dieetwensen/allergieën, wat nu?
  Dat is geen probleem. Laat ons weten via info@iederal.nl welke dieetwensen je hebt, dan bespreken we samen wat we voor je kunnen maken. Alle maaltijden tijdens de retreat zijn sowieso vegetarisch.
 11. Is er een wc en een douche?
  Er is een sanitairgebouw met toiletten, wasbakken en douches, wel alleen met koud water.
 12. Is er stroom om mijn apparatuur op te laden?
  Nee, er is geen stroom. Er is ook geen verlichting op het terrein. Het is daarom handig een zaklamp mee te nemen.
 13. Hoe groot is de groep?
  De groepsgrootte is maximaal 20 personen.

Wanneer?

3 september 2022

Wat kost het?

€ 89 (incl. eten en overnachting)

Krap bij kas?

Wil je heel graag deelnemen, maar kan dat op dit moment financieel niet?

We kijken graag met je naar de mogelijkheden. We hebben daarvoor wel wat informatie nodig.

Het gereduceerd tarief geld voor maximaal 2 personen per event.

Vul het 'krap bij kas'-formulier in »

Waar?

Landgoed Oostermaet

Oerdijk 123A, 7434 RA Lettele
Ga naar aanmelden
Route plannen