‘Mensen als Raymond inspireren me om beter te kijken’

 

Sanne Donders loopt als persfotograaf veel door de stad. “Het liefst volg ik mensen een tijdje. Dan zie ik levens die voor hun zo gewoon zijn en voor mij nieuw. Ze intrigeren me, mensen die op geheel eigen wijze het leven leuk maken, oplossingen zoeken, veerkracht hebben. Het heeft iets heel hoopvols dat velen dat kunnen. Zoals Raymond. Buitensport heeft hem enorm geholpen, ook in zware tijden waarin hij zelfs even dakloos was. Hij ziet sportmogelijkheden in dingen waaraan ik gedachteloos voorbijloop. Hij trekt zich op aan een verkeersbord, hangt horizontaal aan een boompje of drukt zich op op de stoep. Mensen als Raymond inspireren me om beter te kijken. En als je dan langer stilstaat, gebeuren er dingen die je niet verwacht. Daar word ik vrolijk van.”

Sanne maakte een boek over 33 Rotterdammers: Over Alles wat nergens op lijkt. sannedonders.nl

Tekst: Kirsten Donders-Lindeboom
Fotograaf: Sanne Donders

vandaag-magazine-banner-nieuwwij-2021.jpgSanne Donders.jpg

Alle ruimte voor verdieping en verbinding

events over zingeving en levenskunst


Ieder mens, in elke situatie, maakt een andere keuze. Je groeit, je ontwikkelt je, je laat los, je leert en ontdekt. De reis naar wie je werkelijk bent is er een vol waardevolle ontmoetingen met anderen. Want jezelf zijn … doe je samen.

Zinvolle events spotten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief