‘Wat is nu eigenlijk echt mijn passie?’

 

Terrie Eisinger maakt met ziel en zaligheid filmpjes voor haar 100.000 volgers op TikTok. Maar vraagt zich al jaren af wat nu echt haar passie is.

“Vanuit het niets ben ik op TikTok begonnen, een online platform waar je korte filmpjes op kunt plaatsen. Vrienden hadden mij altijd al aangeraden iets met acteren te doen. Ach, eigenlijk ben ik altijd al raar geweest, over-extrovert. Ik gooi mijn ziel en zaligheid in deze hobby. En met succes, ik heb inmiddels meer dan 100.000 volgers. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kan er mijn ei in kwijt én maak mensen blij. Maar is dit nu écht mijn passie? Het lijkt een middel naar ‘een’ passie, want ik wil mensen helpen. Zo heb ik jonge volgers met een verhaal, die het zwaar hebben, hen help ik met mijn positiviteit. Ik maak ze blij. Maar hoe lang blijf ik TikTokker? Tot mijn tachtigste? Wie weet trekken ze in China de stekker er wel een keer uit. En wat wordt dan mijn passie? Ga ik die ooit vinden? Of heb ik ‘m misschien al gevonden?

Altijd die twijfel: waar wil ik naartoe?

Ik ken mensen die op jonge leeftijd al wisten: ik word de beste chirurg van Nederland. En dan gaan ze dood en denken ze: dit was echt mijn passie, dit was mijn pad. Ik dacht vroeger ook altijd dat de hele wereld wist wat zijn passie is, behalve ik. Ik heb het gevoel dat er bij mij iets ontbreekt, en dan denk ik: oh God, is er dan wel zingeving in mijn leven? Op school werd gevraagd: welke richting wil je op? Ik heb de havo gedaan, toen hbo, maatschappelijke dienstverlening. Lekker breed. Ik heb ook meerdere loopbaancoachtrajecten belopen, maar ik wist het gewoon niet. En daar werd ik onzeker van. Ik had er last van, worstelde met mijn identiteit: wie ben ik, wat wil ik, waar wil ik naartoe? Echte levensvragen. Altijd die twijfel. Terwijl iedereen om me heen een gerichte studie koos. Een vriendin werd onderwijzeres, de ander reisde de wereld rond als modeontwerper. En wat ging Terrie doen? Die werd secretaresse, waar ze helemaal niet voor gestudeerd had. Ik ben ook geen moeder geworden, wat voor sommigen ook een passie is. Ik mis die oer-drang. Heb geen rammelende eierstokken. Is er dan op dat front ook iets mis met mij?

Ooit ga ik mijn passie vinden

Ik heb door TikTok iets kunnen ontdekken van mijn quirkiness, er is gebleken dat ik iets heel goed kan. Ik merk dat mensen helpen en blij maken toch steeds weer naar boven komt. Maar is dat niet meer een roeping dan een passie? Ik weet het niet, maar ik vertrouw erop dat ik mijn passie ooit ga vinden. Ik geloof dat dingen op je pad komen als je er veel aandacht aan geeft. Ik ben ook erg bezig met hoe ik de aardbol wil verlaten, juist omdat ik geen kinderen heb, wil ik iets achterlaten. Zodat dit leven niet voor niks is geweest. Dan is het belangrijk dat ik toch een keer bij mijn passie kom. Maar misschien zit ik er al volle bak in en heb ik het niet in de gaten, durf ik het gewoon niet uit te spreken. Het lijkt wel een soort faalangst, alsof ik altijd op zoek móet zijn … Dat kan natuurlijk ook.”

vandaag-magazine-banner-nieuwwij-2021.png

Tekst Thomas Braun 
Fotografie Vincent Boon 

 


Mensen van vandaag @Vincent Boon 20221017-105-EXP.jpg

 

Op de hoogte blijven?

Iederal brengt levensontdekkers bij elkaar. Om met elkaar te ontdekken waar het voor jou in het leven om gaat. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat.

Wil je op de hoogte zijn van al onze komende events? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.